Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

BTB'dan Kadın girişimci adaylarına sertifika

BTB

Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ‘' Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi''nin sertifika töreni yapıldı.

Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ‘' Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi''nin sertifika töreni yapıldı.
Borsa konferans salonunda  gerçekleşen sertifika törenine CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Balıkesir  Şube Müdürü Hüsamettin Çay da katıldı.
Törenin ilk konuşmasını, kursiyerler adına Petek Ozar yaptı. Ozar, konuşmasında, eğitim seminerinde, girişimciliğin, kâr etmek için risklerle başa çıkabilmek veya en başında ne gibi önlemler almak olduğunu öğrendiğini vurgularken, ‘'Girişimcilikte en önemli etkenin cesaret olduğunu bir kez daha gördüm. Bu seminer bana, ilk denemede başarılı olamasam bile yılmayıp, tekrar ayağa kalkmam gerektiği konusunda cesaret verdi. Kursun bir diğer yararı ise girişimci olursak, nelerle karşılaşacağımızı artı ve eksileriyle tartmamız oldu. Aslında, kendi işini kurmanın veya kendi işinin patronu olmanın daha fazla çalışmak olduğu gerçeğiyle karşılaştım. Ama bunun yanı sıra bir şeyleri başarma hissinin de yerini hiçbir şeyin tutamayacağını düşünüyorum. ''dedi. Ardından düşüncelerini açıklayan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, kadın elinin değmediği ekonomide bereket ve büyüme olamayacağının altını çizerek, şunları söyledi:
‘'Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin(TOBB) toplam 1,5 milyon girişimci üyesi var. Bunların yalnızca 80 bini kadın girişimci. Ülkemizde her yıl, bir milyon kişiye iş bulmamız gerekiyor. Bunun için yeni girişimciler ve girişimcilik ruhuna sahip olmalıyız. Bugün dünyada girişimciliğe en çok önem veren ülkeler, Almanya, Japonya ve Güney Kore'dir. Ülkemizde kadın girişimci sayısını mutlaka arttırmalıyız. Çünkü artık tüm dünyada ülkeler, hatta kentler büyük bir rekabet içine girmişlerdir.''
KOSGEB Balıkesir Şube Müdürü Hüsamettin Çay, kadın girişimcilerin ekonomiye katılmalarının gerektiğine dikkati çekerken, bu konuda eğitime de büyük önem verdiklerini belirtti. Ülkemizin, 2023 yılı hedeflerine ulaşması için girişimciliğin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Çay, şöyle konuştu:
Bandırma Ticaret Borsası, Balıkesir ilinde kadın girişimciliği konusunda eğitim düzenleyen ilk borsa olmaktadır. Bu nedenle kendilerini kutluyorum.
Ülkemizde , kadın girişimcileri sayısı mutlaka arttırılmalı Türkiye'de hâlen iş gücüne katılmayan 29 milyon kişinin 14.5 milyonunu ev hanımları oluşturuyor. İşsizliğin en büyük çaresi, girişimciliktir. Girişimcilik aynı zamanda bir kültürdür. Kadının, bu konudaki eğitimi ise daha önemlidir. Çünkü kadın eğitildiğinde, bir ailede en az 3-4 kişiyi eğitecektir. Balıkesir ili, girişimcilik konusunda iyi durumda değil.''
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da konuşmasında, dünyayı değiştirmek için önce insanın değişmesi gerektiğini işaret ederken, şu değerlendirmede bulundu:
‘'Bugün, dünya coğrafyasında, her türlü demokrasi eksikliğine karşın en gelişmiş ülke Türkiye'dir. Çünkü 1923 yılında Atatürk devrimleri, bunu sağlayan en büyük itici güç olmuştur. Toplumsal mutluluğun iki ayağı vardır: Adalet ve özgürlük. Özgürlüğün en önemli ayağı ise olayları, aklın süzgecinden geçirerek sorgulamaktır. Hedefimiz, kadın ve erkeğin eşit ve özgür olduğu bir Türkiye yaratmak ve insanımızı eğitmek olmalıdır.
Konuşmaların ardından, Türker Duran'ın eğitmenliğinde gerçekleşen 9 günlük seminere katılan 27 kursiyere sertifikaları verildi. Bu arada, seminerin eğitmeni Türker Duran da plâketini, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin'in elinden aldı.
Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı